SWOV Catalogus

334750

Studie aangaande de efficiëntie van de anti-dodehoeksystemen. Studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid BIVV in opdracht van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.
20121385 ST [electronic version only]
Riguelle, F.
Brussel, Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid BIVV, Observatorium voor de Verkeersveiligheid, 2011, 82 p., 14 ref.; D/2011/0799/106

Samenvatting Deze studie in opdracht van de Staatssecretaris voor Mobiliteit had tot doel de potentiële bijdrage te testen van twee technische systemen voor het verminderen van dodehoek ongevallen. Er werden twee systemen getest met elk een verschillende werkwijze : Lexguard is een systeem waarbij de vrachtwagenchauffeurs gewaarschuwd worden wanneer een zwakke weggebruiker zich rechts van hun vrachtwagen bevindt. Deze wordt gedetecteerd door middel van ultrasone trillingen. Lisa-2-Alert produceert een geluidssignaal en een visueel signaal voor de personen die zich buiten de vrachtwagen bevinden wanneer de bestuurder de rechtse richtingaanwijzer inschakelt en aan een matige snelheid rijdt. Naast de achteruitkijkspiegels en de camera’s vertegenwoordigen deze systemen dus de twee voornaamste families binnen de bestaande anti-dodehoeksystemen. (Author/publisher)
Full-text
Dossier
Suggestie? Neem contact op met de SWOV bibliotheek voor uw opmerkingen
Copyright © SWOV | Juridisch voorbehoud | Contact